Кондитерський інвентар
Професійний кондитерський інвентар
На
сьогодні, кондитерський бізнес стає все більш популярним і затребуваним.
У будь-яких ресторанах, не кажучи вже про спеціалізовані заклади,
власники намагаються включити в меню вишукані кондитерські вироби. Такі
страви вигідно виділяють підприємство громадського харчування серед
інших, підкреслюють його індивідуальність. Саме для того, щоб торти,
тістечка, суфле виходили неповторними на смак, красивими і унікальними,
потрібен інвентар кондитерського цеху. В такому випадку, кухарі зможуть втілити в життя найоригінальніші ідеї і секрети.
Асортимент кондитерського інвентарю
Кожен
кондитер в своєму арсеналі повинен мати безліч пристосувань для
приготування по-справжньому довершених десертів. Такі інструменти значно
полегшують і прискорюють роботу.
Кондитерське
обладнання інвентар слід купувати, враховуючи специфіку, меню і
масштаби кафе, ресторану, бару. Ще краще, заздалегідь порадитися з
головним технологом по готуванні кондитерки, щоб вибрати оптимальну
кількість необхідних аксесуарів.
Залежно від цільового використання, розрізняють інвентар для кондитерських виробів:
- Металеві форми. Вироби відрізняються формою, розмірами, матеріалом виготовлення. Є форми з алюмінію, нержавіючої сталі, з перфорацією. Нержавійка витримує високі температури, практична у догляді. Перфорація з боків дозволяє позбавлятися від зайвої вологи під час випікання. Алюмінієві форми легші, в них найчастіше готують невеликих розмірів кондитерку при середніх t°. Слідкуйте, щоб інвентар мав антипригарне покриття. В такому випадку, Ваші страви буде простіше діставати, а посуд легко відмиватиметься.
- Силіконові форми. Відрізняються універсальністю, дозволяють готувати різноманітні десерти. Вироби досить практичні. Гнучкий матеріал витримує температури від -60 до + 280°С, тому в них можна і випікати, і заморожувати. При акуратному використанні служать як мінімум 3 роки. Ще одна перевага полягає в тому, що прилади не потрібно змащувати маслом перед застосуванням. Силікон є легким матеріалом, його просто мити і зберігати.
- Допоміжний інвентар. Представлений різноманітними додатковими аксесуарами для спрощення щоденної роботи кондитера (блюдця, пляшки, вінчики, ділителі, дозатори, лопатки, ложки, ножі, рукавички, качалки, чашки мірні і багато іншого).
- Декорування грає дуже важливу роль. І тут різноманітність кондитерського інвентарю досить велика. Є мішки і насадки, температори, форми і трафарети з харчової пластмаси. Вироби дозволяють наносити креми рівним шаром. Окремо слід виділити форми для шоколадних десертів. Такі аксесуари дозволяють готувати неповторні цукерки, фігури і прикраси з шоколаду. Виробляються з полікарбонату або гнучкого пластику. При правильному температурному режимі готування дозволяють легко виймати вироби ідеально рівної форми.
Список
кондитерських інструментів можна ще довго продовжувати: сита, протвені,
кондитерські насадки, підставки для тортів і десертів, упаковки...Без
всіх цих аксесуарів не обійтися жодному професійному кондитерові.
Показано з 1 по 9 із 9 (всього 1 сторінок)